Haberler

Hasret – Siavash Shahani
Iranlı besteci, piyanist ve tar sanatçısı Siavash Shahani 1972 yılında dünyaya geldi. 7 yaşından itibaren, eş zamanlı olarak, piyano ile batı müziği, tar ile geleneksel müzik dersleri almaya başladı. İran geleneksel müziğini, Prof. Dr. Majid Kaini, Dr. Dariush Talaee, Ustad Mohammad Reza Lotfi ve Ustad Jalal Heydari gibi ustalardan öğrendi. İran Devlet Televizyonu I.R.I.B’da beş yıl boyunca derlemeci olarak çalıştı. İran Music House tarafından “Birinci Derece Müzisyen” seçilen sanatçı, İran’da 3 albüm yayınladı. 4. albümü “Derya”, 2014 yılında Kalan Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümlerinde enstrümantal eserlerin yanı sıra sözlü eserlere de yer veren besteci, çok sayıda konser verdi. Uzun süredir sanat yaşamını Türkiye’de sürdüren Shahani’nin müziği, batıdan beslenen, batıya bakan bir müzik. Ancak bir tül perde ardından İran geleneğinden izleri de ustaca yansıtmayı başarıyor.
Yaratıcı, devinimli, yenilenmeye açık, tümüyle şahsına özel, bu zengin müzik evreninde, durmadan ve sadece “kendisini” besteleyen İranlı besteci Siavash Shahani, 5. albümü “Hasret” ile dinleyenlerine yeniden merhaba diyor.
Yapımcılığını Hasan Saltık’ın üstlendiği, Kalan Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluşan “Hasret” albümü, sevdiklerinden, evinden uzak düşen sanatçının, evlatlarına, annesine, ailesine, gençliğine ve uçsuz bucaksız bir özgürlüğe duyduğu tüm hasretini dışa vurduğu eserlerle dolu. İkisi enstrümantal, on altısı sözlü olmak üzere on sekiz parçadan oluşan “Hasret” albümünde, Fikret Yılmaz Çavdar, Cem Dilek ve Nildem Dursun’a ait sözleri, Dilek Dilek’in içten yorumuyla dinliyoruz.
Usta müzisyenlerin katkı verdiği albümde, Shahani piyanosu ve tarıyla yer alırken, cura, buzuki, banjo ve bas gitarda Orhan Osman, akordeonda Muammer Ketencoğlu, keman ve kemençede Daniel Ajdari, gitarda Ümit Eğen, ud, çello ve klasik kemençede Dilek Dilek, eşlikleriyle Shahani bestelerine can veriyorlar.
HASRET- Siavash Shahani
Kalan Müzik, 2016