Haberler

Gökhan Şen ”Çerkes Ezgileri 2” Albümü Çıktı!
Çerkesya’nın Nalchik şehrinde yaşamını devam ettiren Marem Gökhan Şen ikinci etnik müzik çalışması ”Хэхэс Eт|уанэ (Khekhes Etuane) Çerkes Ezgileri II’’ albümünü Kalan Müzik etiketiyle piyasaya çıkarmıştır.
Marem Gökhan’a göre müzik, kültürü, unutulma tehlikesi yaşayan dilleri ve gelenekleri koruma, sürekli kılma ve sonraki nesillere taşıma mücadelesinde en güçlü silahtır. Bu düşünceler ile ”Хэхэс Eт|уанэ Çerkes Ezgileri II” sürekliliği olacak bir Çerkes müziği çalışmasıdır.
Хэхэс Çerkes Ezgilerin’de olduğu gibi ”Хэхэс Eт|уанэ Çerkes Ezgileri II’de” de öncelik olarak icra edilmemiş diaspora ezgilerini çizgisinden çıkmayarak icra etmek ve deyimi yerindeyse modern enstrümanları Çerkesce konuşturmak suretiyle birlikte Çerkes kültürüne kazandırmak amaçlanmış ve bunun yanında kulakların aşina olduğu bazı ezgiler etnik müzik sever dünya dinleyicilerine sunulmuştur.
Çerkes Ezgileri II projesinde Türkiye’den Şevval Sam, Şakh Hakan Canbek ve Geref İbrahim Gergin Çerkesya’dan Shovgen Gupse Savur, Muhammed Dzıbe, Aslan Thakumashe, Kanlogo Murat Kaplan ve Marem Gökhan Şen eserleri seslendirmiştir.
Ayrıca Kemanı ile Prof. Dr. Cihat Aşkın ve Çellosu ile Özer Arkun ”Хэхэс Eт|уанэ Çerkes Ezgileri II’ye’’ renk katmışlardır.
Albümün kayıtlarının çoğunu Nalchik’te yapan Marem Gökhan, kalan kayıtları ve düzenlemeleri Kalan Müzik İstanbul stüdyolarında gerçekleştirmiştir.
18 eserden oluşan albüm aşktan, savaşlardan ve sürgünden söz eden geleneksel Çerkes Ezgleriyle Çerkes müziğini merak edenlerin ve etnik müzik severlerin arşivlerinde bulunması gereken bir çalışmadır.